*

ArnoKotro

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 23 min 25 s sitten

Alkoholilaki viimeinen niitti Mikael Jungnerille: ”Erosin juuri SDP:stä”

49 min 25 s ago

SDP:n entinen puoluesihteeri ja ex-kansanedustaja Mikael Jungner kertoo eronneensa puolueesta.

–Erosin juuri SDP:stä. Tämän alkoholilakikäsittelyn tiimoilta viimein ymmärsin, kuinka erillemme olimme vuosien mittaan kasvaneet. Kauppojen aukiolo, työperäinen maahanmuutto, paperittomien oikeudet, tieliikennekaari, kasvuyrittäjyys... Tämä ei ole enää se puolue, josta aikoinaan innostuin, hän kirjoittaa Facebookissa.

Jungner oli SDP:n puoluesihteeri vuosina 2010-2012 ja kansanedustaja vuosina 2011–2015. Nykyisin hän toimii viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana.

Keskusta repesi äänestyksessä kahtia – Pettynyt Pekka Puska: Alkoholipäätös menee läpi

1 tunti 31 s ago

Keskustan kansanedustaja Pekka Puska uskoo, että eduskunnan tämänpäiväinen alkoholipäätös pitää.

Puska arvioi Kauppalehdelle, että tänään hyväksytty esitys menee ensi viikon toisessa käsittelyssä läpi sen voitettua rajan pitämistä 4,7 prosentissa kannattavan kannan neljällä äänellä.

Puskan mielestä päätös on keskustan aatteellisen pohjan vastainen.

Alkoholilain epäselvästä etämyynnistä seuraava riita: Oppositio vaatii täyskieltoa

1 tunti 8 min ago

Eduskunnassa etenevä alkoholilain kokonaisuudistus on jättämässä etämyyntipykälän nykyiselleen, vaikka lain tulkinta on ollut haastavaa. Oppositio on kritisoinut päätöstä kovin sanoin.

Etämyynnistä väiteltiin eduskunnassa viime yönä peräti aamukolmen tienoille. Oppositio vaati etämyynnin selvää kieltämistä lakiin. Pykälät ovat olleet epäselvät ja perustuslakivaliokunta katsoi lausunnossaan, että etämyynti on sallittua, jos sen kieltämistä ei selkeästi kielletä laissa.

EU-johtajilta vihreää valoa brexitin etenemiselle - Juha Sipilä: "Suuri työ edessä"

1 tunti 14 min ago

Brysselissä tänään perjantaina kokoontuneet 27 EU-maan johtajat päättivät Britannian eroneuvotteluiden toisen vaiheen käynnistämisestä. 

Brexit-neuvotteluiden toisessa vaiheessa käsitellään siirtymäajan järjestelyjä ja käynnistetään alustavat keskustelut EU:n ja Britannian tulevan suhteen puitteista.

Päivi Räsänen: ”Synkkä ja surullinen päivä Suomen alkoholipoliittisessa historiassa”

2 tuntia 54 min ago

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) pääsi aloittamaan keskustelun, kun eduskunta on jatkanut alkoholilain kokonaisuudistuksen käsittelyä. Eduskunta äänesti tänään prosenttirajan korotuksen läpi.

Suuri valiokunta puolsi eduskunnan enemmistön kantaa, joten lain sisältöä ei käytännössä voi enää muuttaa. Näin ollen 5,5-prosenttiset alkoholijuomat tulevat ruokakauppoihin.

Hartwallin toimitusjohtaja 5,5%:sta: ”Hieno asia lonkerolle – Voi jopa hillitä kokonaiskulutusta”

3 tuntia 6 min ago

Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen ei usko, että eduskunnan päätös vaikuttaa merkittävästi alkoholin kokonaiskulutukseen, kertoo Kauppalehti. Eduskunta äänesti tänään 5,5-prosenttiset alkoholijuomat päivittäistavarakauppoihin.

Järvinen on tyytyväinen päätökseen. Yksi Hartwallin suosituista tuotteista on lonkero, joka tulee ruokakauppoihin uudistuksen astuessa voimaan. Myös niin sanotut limuviinat tuodaan kauppoihin.

Nyt se on varmaa: IV-olut tulee ruokakauppaan

3 tuntia 50 min ago

Suuri valiokunta on pättänyt tukea eduskunnan päätöstä alkoholin sallitun prosenttirajan nostamisesta 4,7:stä 5,5:een ruokakapoissa. Suuren valiokunnan päätöksen myötä alkoholilain kokonaisuudistuksen sisältöön ei enää voi tehdä muutoksia.

Lakiehdotus tuli suuren valiokunnan käsiteltäväksi, koska täysistunto teki sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnöstä poikkeavan päätöksen aiemmin tänään. Valiokunta olisi halunnut säilyttää prosenttirajan nykyisessä 4,7:ssä.

Eduskunta kokoontuu uudelleen täysistuntoon suuren valiokunnan tuloksen pohjalta.

Erittäin täpäräksi povattu kokous ohi – valiokunta sanoi IV-oluelle kyllä: ”Tärkeä voitto”

3 tuntia 54 min ago

Kansanedustaja Outi Mäkelä ennusti (kok.) Uudelle Suomelle suuren valiokunnan kokouksesta todellä täpärää. Valiokunta on juuri kertonut puoltavansa eduskunnan äänestystulosta asiassa.

Suuri valiokunta kokousti alkoholilain prosenttirajan korotuksesta, jolle eduskunta näytti vihreää valoa suuressa salissa. Mäkelän mukaan valiokunnassa kannatus on todella täpärää, mutta tulos saatiin hetki sitten. Mäkelä itse ei kuulu suureen valiokuntaan. Valiokunnassa on varsinaisia kokoomuksen jäseniä yhteensä viisi.

Kokoomus aloitti heti juhlat – Nyt tuli vahvistus: ”Nelosolut ja lonkero ruokakauppaan”

4 tuntia 8 min ago

Perjantai on riemun päivän kokoomuslaisille poliitikoille, jotka ovat ajaneet läpi prosenttirajan korottamista eli vahvempien oluiden tuomista ruokakauppaan. Eduskunnan täysistunto hyväksyi perjantaina 5,5-prosenttisten juomien tuomisen kauppoihin.

Alkoholilaki sai vihreän valon eduskunnalta – Nelosolut tulossa ruokakauppaan

4 tuntia 47 min ago

Eduskunta on antanut vihreää valoa ruokakauppojen alkoholijuomien prosenttirajan korotukselle. Asia menee kuitenkin vielä suuren valiokunnan käsittelyyn. Äänestys oli jännittävä.

Näkökulma: Nyt se tuli, Sauli Niinistön Nato-kanta

5 tuntia 10 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kuunnellut hänelle esitettyjä toiveita ja vaatimuksia. Toiselle kaudelle ehdolla oleva Niinistö kertoi eilen Ylen presidenttitentissä kantansa Suomen Nato-jäsenyyteen perustelujen kanssa.

Istuva presidentti sai käyttää aikaa näkemyksensä esittämiseen 2 minuuttia 19 sekuntia. Se oli melkoinen monologi (Nähtävissä Yle Areenassa, videolla 33.25 alkaen)

Seurasimme: Alkoholiratkaisu keräsi kansanedustajat ”ennätyksellisesti” eduskuntaan – ”En muista tällaista”

5 tuntia 26 min ago

Eduskunta päättää näillä hetkillä alkoholilain kokonaisuudistuksen kohtalosta. Hallituksenkin rivejä repivä äänestys on kerännyt poikkeuksellisen suuren kansanedustajajoukon täysistuntoon. Uusi Suomi seurasi äänestystä tämän jutun alaosassa. Tästä linkistä löytyy päivitetty juttu kauppojen prosenttirajan noususta 5,5 prosenttiin.

Istunnosta on poissa ilmeisesti vain 4-5 kansanedustajaa, edustajat raportoivat Twitterissä.

Kokoomus: Hallituspuolueiden äänestettävä 5,5%, keskusta eri mieltä – näin tarkalleen sovittiin

6 tuntia 53 min ago

Kokoomus hämmensi pikkutunneille venyneessä alkoholikeskustelussa. Kokoomuksen mukaan kansanedustajilla ei olekaan äänestyksessä vapaita käsiä, kuten kesästä asti on puhuttu. Keskusta on toista mieltä.

Suuri äänestys IV-oluesta koittaa: Alkoholisota kiihtyi viime hetkillä – 4,7% voikin olla 3,5–8,5 %

7 tuntia 52 min ago

Eduskunnassa käydään tänään äänestys alkoholilain prosenttirajan korotuksesta. Tänään siis ratkeaa, nostetaanko ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien tilavuusprosentti 5,5:een.

Läpimurto sähköautoille? Yliopiston akkukeksintö voi jopa kolminkertaistaa ajomatkan

8 tuntia 25 min ago

Kanadalaisen Waterloon yliopiston tutkijat lupaavat, että sähköauton ajomatka voisi jopa kolminkertaistua yhdellä latauksella, kertoo Kauppalehti.

Nils Torvalds: ”Venäjän talous on tikittävä aikapommi”

14.12.2017 22:47

Presidenttiehdokas Nils Torvalds (r.) uskoo, että Venäjä on suuntaamassa suurkriisiin etenkin taloutensa rakenneongelmien vuoksi.

Torvalds nostaa Puheenvuoron blogissaan esiin Suomea tulevaisuudessa odottavia haasteita. Yksi niistä on Venäjä.

”Viro pyytää Suomelta sotilaallista apua, mitä teet?” – Näin presidenttiehdokkaat vastasivat Ylellä

14.12.2017 22:01

Mitä tekisit, jos Viro ja muut Baltian maat pyytäisivät Suomelta sotilaallista apua avoimen aseelliseen konfliktiin, jossa ovat vastakkain lännen sotilasliitto Nato ja Venäjä. Tähän kysymykseen joutuivat presidenttiehdokkaat vastaamaan Yleisradion presidenttitentin aluksi.

Ylen uhkaskenaariossa Suomi ei ole Naton jäsen. Apua pyydetään vedoten EU:n Lissabonin sopimuksen keskinäisen avunannon lausekkeeseen ja pyyntö koskee nimenomaan sotilaallista apua.

Päivi Räsänen esitti alkoholilakia pöydälle – laskisi kauppojen rajan 3,5 prosenttiin

14.12.2017 20:42

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) esitti eduskunnan täysistunnossa, että keskustelu alkoholilain uudistuksesta siirrettäisiin pöydälle huomiselle eli perjantaille. Alkuperäinen tarkoitus oli, että keskustelu käydään vielä torstai-iltana ja alkoholiuudistuksesta äänestetään perjantaiaamuna, ja tähän ratkaisuun eduskunta päätyikin äänestyksen jälkeen.

Räsänen vetosi siihen, ettei ollut ehtinyt lukea läpi sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä, joka on keskustelun ja äänestyksen pohjana. Hän uskoi, että monen muun tilanne oli sama.

Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliigat yhteen? Typerä ehdotus vai mahdollisuus?

14.12.2017 20:21

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel väläytti torstaina Moskovassa järjestetyssä jääkiekon tulevaisuuden kehittämiseen keskittyneessä konferenssissa, että Eurooppaan pitäisi rakentaa ylikansallinen jääkiekkoliiga, joka voisi olla vastine NHL:lle. Fasel myös kommentoi, että Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliigat voisivat yhdistyä. Molemmista maista voisi olla mukana kuusi joukkuetta.

Euroopassa on jo useampi ylikansallinen liiga. Venäjän liiga laajeni Venäjän rajojen ulkopuolelle 2008, kun siitä tuli KHL-liiga. Jokerit liittyi KHL:ään 2014.

Eduskunnalle kovaa kritiikkiä: ”Haluton puuttumaan häirintään”

14.12.2017 19:10

Eduskunnan hallinto on suhtautunut puutteellisesti ja jopa haluttomasti kansanedustajien avustajien ilmoittamiin häirintätapauksiin, katsoo avustajia edustava Avustajat ilman rajoja -verkosto (AIR). Eduskunnan hallintojohtaja torjuu valtaosan syytöksistä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset