*

ArnoKotro

Kaikki blogit puheenaiheesta Davos

Rikkaimman 62 miljardöörin omaisuus vastaa puolta maailmaa

Rikkaat rikastuu ja köyhiä kyykytetään. Ja kaiken lisäksi köyhiä syytetään kaikesta kun kehtaavat vaatia lisää vaikka nyt esimerkiksi Suomessa pitäisi ennemminkin tehdä köyhistä yhä köyhempiä leikkamalla etuuksia ja palkkoja.

Pahimmaksi tilanne on mennyt Amerikassa. Kustannukset ovat nousseet sielläkin vuosivuodelta, mutta minimipalkka ei. Suhteellinen palkka vastaa samaa kuin mitä se on ollut vuosikymmeniä sitten. Ja samalla rikkaat ovat rikastuneet tolkuttomasti.

Rikkaat piiloutuvat häntä koipien välissä

Kasvava sosiaalinen ja taloudellinen eriarvoisuus nousi yhdeksi keskeisimmistä teemoista, jotka johdattelivat viime viikonloppuna pidettyä Maailman talousfoorumissa (The World Economic Forum). Huolimatta siitä, että paikan päälle salamyhkäiseen kutsuvierastilaisuuteen kerääntyi lähes 2500 ihmistä, ei uusia ratkaisumalleja sietämättömäksi käyvään tilanteeseen löydetty.

Davosin eliittikokouksessa ennätysmäärä suomalaisia

Muutama päivä sitten kirjoitin ensi viikonloppuna Sveitsin laskettelukylä Davosissa pidettävästä Maailman talousfoorumista.  Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) on vuosittain järjestettävä, salamyhkäinen kutsuvierastilaisuus, joka tuo yhteen taloudellisen ja poliittisen eliitin ympäri maailmaa.

Oxfam varoittelee Sveitsissä kokoontuvaa maailman eliittiä

Hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam varoittelee poliitikkoja ja miljonäärejä, jotka kerääntyvät yhteen  ensi viikkolla järjestettässä, vuosittaisessa Maailman talousfoorumissa (World Economic Forum) Sveitsin Davosissa. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä