ArnoKotro

Kaikki blogit puheenaiheesta Keskipuolueet

Eetoskulma vastoin yleistä näkökulmaa

Eetos on sana joka tarkoittaa vakiintunutta paikkaa. Politiikassa eetos siis tarkoittaa puolueen poliittista linjaa, sitä mitä me olemme itse tottuneet kunkin puolueen toiminnat näkemään. Eetos on siis pidemmän ajan kanssa muodostunut käsitys jostakin.

Jussi Halla-ahon luotasaama uusiperust ei voi olla minkään eetoksen alainen puolue, koska sillä ei ole vakiintunutta käytöstä. Tässä esimerkiksi Matti Apunen meni täysin ulalle, tuomitessaan Jussi Halla-ahon vaalitentin hänen oman näkemyksensä mukaisesti. Matti ei edes kuunnellut tai ei ymmärtänyt mitä Jussi sanoi.

Kuka petti kenet ja milloin?

Paavo Väyrynen kertoo tänään US-puheenvuorossaan, kuinka Kokoomus petti kahdesti keskiryhmät kolmekymmentä vuotta sitten. Väyrynen tietoisesti muistaa vain osan tapahtumista silloin.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234237-kokoomus-petti-kesk...

Varsinkin vuoden 1987 hallituksen muodostamisen aikaan voimassa olleen perustuslain. Silloin presidentti vielä nimitti mieleisensä hallituken muodostajaksi vaalien jälkeen. Presidentti Koivisto nimitti Harri Holkerin mudostajaksi ja Holkerin johdolla syntyi enemmistöhallitus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä