ArnoKotro

Kaikki blogit puheenaiheesta Veroremontti

Verojärjestelmän täysremontti

Nykyinen verojärjestelmä on monimutkainen ja syrjivä pieniä yrityksiä kohtaan. Yritykset maksavat yhteisöveron lisäksi listan muita veroja kuten arvonlisäveroa ja työnantajamaksuja. Näihin veroihin liittyy niin työntekijöiden tulotasoon kuin yrityksen tulokseen perustuvia verotaakan muutoksia. Esimerkiksi yhteisöveron perusteena käytettyä yrityksen tulosta voidaan manipuloida yrityksen sisäisillä lainamenetettelyillä ja näin minimoida verotaakkaa.  Tämä kuitenkaan ei ole mahdollista pienille yrityksille, joilla ei ole tytäryhtiöitä muualla maailmalla.

Veroremontti-kansalaisaloite - tervetuloa mukaan

Olemme aloittamassa Veroremontti-kansalaisaloitteen suunnittelua. Aloitteen tavoitteena on kehittää Suomen verojärjestelmää vastaamaan paremmin taloustieteilijöiden suosituksia.

 

Tämänhetkinen verojärjestelmä on kaukana taloustieteilijöiden suosittelemasta. Verotukseen ovat vaikuttaneet eri eturyhmittymät, jotka ovat saaneet säädettyä verolainsäädäntöön itseään hyödyttäviä porsaanreikiä. Samalla verotus on monimutkaistunut.

 

Verot maksukyvyn mukaan

Me tavalliset palkansaajat saamme tekemästämme työstä ansiotuloa. Maksamme maksukykymme mukaan isommista tuloista isomman veron. Sitä sanotaan progressiiviseksi verotukseksi.

Mahdollisuuksia verovähennyksiin ansiotulojen hankkimisesta on tavallisella palkansaajalla hyvin vähän.

Kaikki on toisin pääomatuloja ansaitsevilla. Pääomatuloveroista maksetaan käytännössä katsoen tasaveroa riippumatta maksukyvystä. Vastaavasti mahdollisuuksia vähentää verotuksessa pääomatulojen hankkimisesta koituvia kuluja ja tappioita on enemmän, kuin ansiotulojen hankkimisessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä