ArnoKotro

Kaikki blogit puheenaiheesta Verovähennykset

Lapsivähennyksen palauttaminen verotukseen toivottua

Pahimpien nälkävuosien tasolle laskeneesta syntyvyydestä on tullut huolenaihe joka puhuttaa myös päättäjiä. Toimenpiteitä asian hyväksi ei toistaiseksi ole juuri nähty. Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan 55 prosenttia vastanneista kannattaa lapsivähennyksen palauttamista verotukseen.

Muuttamisen verottamisesta myyntivoiton verottamiseen

Varainsiirtovero omaan käyttöön tulevasta asunnosta jäykistää asuntomarkkinoita ja tekee omistusasujan osalta työn perässä muuttamisesta kallista. Keskustelu on kuitenkin ollut kovin hedelmätöntä, sillä vasemmistoa tuntuvat kiinnostavan vain asuntotukien loputon kasvattaminen (ja sitä kautta verovapaiden ja tuilla kerättyjen varojen siirtäminen vasemmistopuolueille ja niiden lähiyhteisölle kuten tapaus Kojamo) ja oikeistolle tuntuisi kelpaavan vain koko varainsiirtoveron poistaminen.

Hallitus, lopeta tuhlaaminen

Hallituksen tukipolitiikka on täysin vastuutonta rahan tuhlausta maassa, joka ottaa 5 miljardia velkaa vuosittain, jossa on 8.8% työttömyys, 7% toimeentulotuella, 500 000 ulosotossa, taittuva palkkakehitys ja heikentyvä demografi, jonka syntyvyys on alin sitten nälkävuosien.

Tässä artikkelissa luvataan 400 euroa sähköpyörän ostoon 2018-2021. Ihan kiva, mutta ei ole valtion tehtävä. Lisäksi tuki ei koske tavallista Helkaman Oivaa, joten se siitä ympäristöystävällisyydestä sitten.

Kyhäelmä nimeltä tuloverotuksen kokonaisuudistus

Ensin laskeskelin mittavia eroja sen välillä, miten suuria (palkka)tuloverot ovat laskureiden mukaan ja miten vähän sitä loppupeliin maksetaan veroja. Esimerkki ylimmältä tulotasolta mihin nuo verotiedot ylsivät. Yli 100 tuhatta vuodessa tienaavien keskiarvotulot olivat 188 tuhatta vuodessa (ml.

Demarit ja veroparatiisit

Nyt kohutaan veroparatiiseista.

Sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne on julkaissut kannanoton, jossa tuomitsee jyrkästi veronkierron. Kannanotto päättyy toteamuksiin: "Veronkierron ja veroparatiisien vastaisen työn pitäisi olla jokaisen puolueen yhteinen asia. Tässä työssä on kyse yhteisestä edusta ja SDP toimii siinä eturintamassa."

Toivottavasti demarit tarttuvat väkevästi myös kotimaisiin veroparatiiseihin.

Perjantain peliliike

Ehdotan hallituksellemme gambiittia perjantaiksi - perukaa lakkouhan edessä nyt esitetyt työelämän heikennykset sillä ehdolla, että alkuperäisten ehdotusten sijaan poistetaan työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksun verovähennysoikeus, työnantajien velvollisuus kerätä niitä, sekä työmarkkinajärjestöjen yleishyödyllisyysstatukset.

Katsotaan sitten moniko näiden takia on valmis lakkoilemaan.

***

Muuten olen sitä mieltä, että työmarkkinajärjestöt on tuhottava.

 

 

 

Kotitalousvähennys ja tulot 1000 euroa kuussa

Posti kantoi kotiin esitäytetyn veroilmoituksen viime vuodelta. Sitä pähkäillessä tuli selviteltyä, missä määrin kotitalousvähennys kannustaa varsinkin vanhempaa väkeä  hankkimaan itselleen verovähennykseen oikeuttavia palveluita.

Kuka kuuntelee köyhää?

Itä-Suomen yliopiston professori Juho Saari totesi reilu kuukausi sitten varsin tylysti, mutta osuvasti, että ”tässä maailman parhaassa maassa on joukko ihmisiä, joiden hyvinvointi on kehitysmaiden tasolla”. Viime aikoina hän on tutkinut mm. leipäjonojen ihmisiä, joiden elinolosuhteisiin hän osin viittaa. Saari on tämän päivän johtava hyvinvointitutkimuksen tekijä Suomessa, joten hänen sanomisiaan kannattaa kuunnella herkällä korvalla nyt, kun eriarvoistuminen on kiivaampaa kuin aikoihin.

Kotitalousverovähennys 60% ansio- ja pääomatuloista

Epäoikeudenmukainen kotitalousverovähennys kasvattaa valtionvelkaa! Siitä ei hiiskuta. Se "unohtuu" haukkuessa sosiaalipummeiksi väliinputoojia, joiden alhaiset tulot ei siihen riitä. Ei kolkuta omatunto kun varakas vähentelee verotuksessa jos jotakin ja verokertymät kutistuu sitämukaa, kuta enemmän verovähennyksiä saa ne, joilla olis varaa maksaa veronsa. Köyhiltä imuroidaankin sitten kaikki ALV:n 17-24%:n alvina antamatta mitään armoa oikeudessa!


Verohallinnon sivulta:

"Kotitalousvähennys

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä