ArnoKotro

Kaikki blogit puheenaiheesta Anteeksianto

SDP arvopohja ja yhdeksänhäntäinen kissa

Taas olemme saaneet lukea siitä millainen arvopohja SDP:llä on. Miten Mikkel Näkkäläjärven rikokset vähentävät SDP:n arvopohjaa ja asettaa sen kyseenalaiseksi. No minäpä kerron ettei nämä tai kenenkään toimet vähennä puolueen arvopohjaa millään tavalla. SDP on suuri kansanliike johon mahtuu koko elämän kirjo ja näin se pitääkin olla. SDP:n arvoihin sisältyy vahvasti anteeksianto ja mahdollisuuksien antaminen. Lisäksi SDP:n arvoihin sisältyy myös luottamus ihmiseen ja ihmisen sanaan, sekä tekoihin.

Anteeksiannosta ja armosta

”Metoo-kampanja on menettänyt sen moraalisen hohteensa antaessaan vallan kivittäjille ja edistäessään yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan sijaan julkisen häpäisemisen kulttuuria, jonka moraali ponnistaa Hammurabin laista. Yhteiskunta jossa anteeksiannolla ja armolla ei ole sijaa, ei ole se yhteiskunta, jonka arvopohjasta  myös Metoo-kampanja alun perin ponnisti.”

Anteeksiannosta kestävään rauhaan – mitä Somalia nyt tarvitsee

Olin eilen mukana Suomen somalidiasporan järjestämässä seminaarissa, jonka aiheena oli anteeksianto.

Somalialaiset ovat kokeneet kaikenlaista kurjuutta, mutta enimmäkseen tämä on ollut itseaiheutettua. Sisällissota, merirosvous, uskonnollisten ääriliikkeiden taistelut... meillä on ollut osamme näissä kaikissa.

Ei koko Somalian ongelmien skaala kokonaan tietenkään meidän syytämme ole, mutta valitettavan suuren osan kohdalla saamme katsoa itse peiliin.

Paavi syntyi 97 vuotta sitten Puolassa

Paavi syntyi 97 vuotta sitten Puolassa

Paavi Johannes Paavali II [Karol Józef Wojtyła] syntyi 18.5.1920

*

Anteeksiantamisesta

Puolalainen Karol Józef Wojtyła´sta tuli vuonna 1978 katolisen kirkon 264:s paavi.  Hänoli ensimmäinen ei-italialainen paavi 455 vuoteen sitten hollantilaisen Hadrianus VI:n 1522-1523 ja ensimmäinen puolalainen paavi. 

Paavi julistettiin autuaaksi 2011 ja pyhimykseksi 2014.

Voisitko antaa murhaajalle anteeksi?

Lauri, ”Late”, Oskari Johansson, Natural Born Killers rikollisjengin perustaja, murhasi vuonna 1992 Pauli Juhani Saastamoisen ampumalla hänet, koska tämä oli velkaa hänelle ja Lauri Johansson epäili Saastamoisen olevan vasikka. Vuorostaan vuonna 1998 Lauri Johansson murhasi helsinkiläisen liikemiehen Jari Aaltosen eräällä metsäalueella Porvoossa huumevelkojen takia.Kolmas Lauri Johansonin toteuttama murha tapahtui vuonna 2001 syrjäisellä metsätiellä.

Politiikan portot

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sai aikanaan jonkin verran huomiota lausuessaan puheessaan, että "Persut eivät myy persettään". Se on varmasti aidoin, rehellisin ja myös toteenkäynein sanonta mitä Soinilta on kuultu. Perussuomalaiset eivät ole myyneet mitään, vaan jakaneet ministerinpalkkaa vastaan ilmaiseksi.

Ojennus ja tarmo

Toimi Kankaanniemen seksiviestikohu on tässä vaiheessa "vanha uutinen". (Vanhinen?) Ajattelin kuitenkin palata siihen rakentavassa mielessä. Sillä vaikka Kankaanniemen Toiminnasta ei pitäisikään on hän kuitenkin mielestäni tehnyt sen jälkikäsittelyssä jotain oleellista oikeinkin. Ja tämän demonstroiminen voi toimia hyvänä esimerkkinä meille kaikille.

Aloitan kuitenkin epäonnistumisen kautta.

Äidit nuo ilkeät, vihassaan väkevät

Äitienpäivänä on tapana herkistellä äitejä oikein urakalla.

Jokaisen äidin pienen sielun pohjalla elää kaino toive, että hänet muistettaisiin maailman parhaana ja rakastettavimpana äitinä.

Kuitenkin äiti on ihminen, ei yli-ihminen.

Alice Miller on kirjassaan Lahjakkaan lapsen tragedia kuvannut tilannetta, jossa äiti tai isä yrittävät lapsensa kautta toteuttaa omat toteutumatta jääneet haaveensa ja unelmansa. Lahjakas lapsi vaistoaa nämä odotukset, jolloin hänelle ei jää edes mahdollisuutta miettiä, mitkä olivat hänen omat tavoitteensa.

Anteeksiko pitäisi pyytää?

Putinia on pyydetty pyytämään Stalinin tekoja anteeksi.  Miksi?

Pitääkö minun pyytää anteeksi isäni häntäheikkihommia aisankannattajilta?

Pitääkö nuoren saksalaisen tänään pyytää anteeksi  Hitlerin tekoja joihin ei ole voinut vaikuttaa?

Pitääkö afrikkalaisen  heimopäällikön jälkeläisen pyytää anteeksi esi-isiensiensä myymiltä orjilta?

Onko tämänpäiväinen japanilainen syyllinen isänsä sodanaikaisiin raiskauksiin?

Suomi tarvitsee Nelson Mandelaa, ei piehtaroimista anteeksiannossa

Itsenäisyyspäivän mielenosoitusta tärkeämpää on seuraava: Vallanpitäjät katsovat, että he saavat yhä kovemmin rikkoa alamaisten ihmisoikeuksia. Johtajat ovat vieraantuneet todellisuudesta. Moraalittomat vallanpitäjät eriarvoistavat tieten tahtoen, ja yhtä moraalittomia on heidän toimiinsa reagoimaton liehakko ja jokamies. Lapset ja nuoretkin kasvatetaan ahneuteen, itsekkyyteen ja rahan-, ei rauhanliikkeeseen. Joka ei huomaa, mitä ympärillä tapahtuu, voisi katsoa yhteiskuntaa vähän tarkemmin ja huomata siitä uusia asioita. Paluun 30-luvulle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä