ArnoKotro

Kaikki blogit puheenaiheesta edunvalvonta

Cosa agro nostra - kannanotto maatalouspolitiikkaan

​Kotimaisen maatalouden ongelmana on, että se kustantaa veronmaksajalle keskimäärin 300 € kuukaudessa. Mainittuun lukemaan päädytään, kun maatalouteen liittyvinä verorahoitteisina kuluina huomioidaan 5 miljardia euroa, maataloudesta saatava verokertymä pyöristetään puoleen miljardiin euroon, ja erotus jaetaan tasan kustantajien kesken.

Satu edunvalvonnasta ja hylätyistä pesistä

 

”Mene, laiska, muurahaisen tykö, katso sen menoja ja viisastu”, sanoi Salomo. Näin meistä suurin osa on tainnut tehdä, ja juuri siksi köyhinä korttamme kannamme. Päivän uutisia lukiessani herkuttelin ajatuksella, että entäpä jos olisi valinnut toisin. Jospa en olisikaan ollut halunnut raataa, vaan pitänyt enemmän siitä, että joku toinen raataa ja saisin siitä mojovan korvauksen.

Peili kertoo totuuden

Ylä-Savon väestönkehitys kuin Iisalmenkin, on ollut tasaista alamäkeä viime vuodet. Eikä suunta ole maassamme poikkeus. Vaikka väkeä ei elä mahdottomasti Savon perukoilla, on meillä hyvä edustus Arkadianmäellä. Iisalmesta yksin on kaksi kansanedustajaa ja Ylä-Savosta kaikkiaan viisi. Edustajia on meiltä suurin piirtein 1/11 000 henkeä kohden, kun laskennallisesti maassamme luku on 1/27 500. Hallituspuolueiden edustajia meillä on neljä. Asioitamme voisi olettaa siis ajettavan huolella.

Edistääkö kilpailukykysopimus tasa-arvon kokemusta?

Miten käy yhteiskunnan, jossa kansalaisten tasa-arvokokemus
ja luottamus hyvinvointiyhteiskuntaan heikkenee?

Maahanmuuttajataustaiset pääsevät jo nyt korkeakouluihin, SYL

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous korostaa 21.11.2015 kannanotossaan "Maahanmuuttajataustaisten ja pakolaisten on päästävä korkeakouluun!" koulutuksen tärkeyttä sekä maahanmuuttajataustaisille nuorille että Suomeen tuleville pakolaisille. Kirjoitus pitää valitettavasti sisällään hyvin kyseenalaisia lausahduksia.

Vaikuttamisen kieli muuttuu

Mikä herättäisi nykyajan informaatiotulvassa lukemaan, keskittymään ja perehtymään tiettyyn aiheeseen? Länsimaalainen ihminen, suomalainen motoristi, vaikuttaja tai päättäjä, kohtaa nykyisellään niin paljon aiheeseen kuin aiheeseen liittyvää kannanottoa, huhuja, blogeja, uutisia, webinaareja ja ties mitä, että hänen on pakko suodattaa osa siitä pois. Kaikkeen ei ole mahdollista perehtyä, vaikka kiinnostaisikin. Se on yksinkertaisesti mahdotonta.

SMOTO jahtaa yksisarvista – suomalaisten motoristien rahoilla?

Suomen Motoristit Ry:n hallituksen yksisarvinen on suuruudenhullu unelma, jolla kuvitellaan SMOTO suurten pelureiden joukkoon tulevaisuudessa. Faktat näyttävät täysin päinvastaista kehitystä. Olisiko aika herätä?

Menneen talven lumia?

Viranhaltijat toimii ja hyvät veljet auttaa

Viimeisten kuukausien aikana on tullut kohdattua jos jonkinlaista epäkohtaa joita tapahtuu tavallisille ihmisille meidän maassa. Omalta osaltani kuunnellessani näitä ihmisiä alkaa jo pinna pikku hiljaa kiristyä. Seuraavat tapaukset liittyy siis suoraan mielivaltaiseen toimintaan mitä täällä tapahtuu. Koska Karpolla ei enää ole asiaa, niin minulla on ja tässä tulee osa 1. Seuraava kertoo siitä, miten nyky-Suomessa saa oikeutta, kun teet virkamiehestä valituksen. (Ei kuitenkaan liity tähän tapaukseen.)

Eduskuntavaaleissa kyse alueellisesta edunvalvonnasta

Kymenlaakson edunvalvonta on viimeisen eduskuntakauden aikana jäänyt valitettavan heikoille kantimille. Valtio on saatava voimakkaammin mukaan teollisuuden rakennemuutoksen seurauksena taantuneen maakuntamme kehittämiseen ja uusien toimialojen hyödyntämiseen maakuntakehityksessä. Kymenlaakso oli pitkään valtakunnallisissa maakuntavertailuissa kärkipäässä Uudenmaan ja Etelä-Pohjanmaan seurassa. Alamäki alkoi vuonna 2006 kun Voikkaan paperitehdas sulki ovensa. Tämän jälkeen lähivuosina ajettiin alas Summan ja Myllykosken tehtaat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä