ArnoKotro

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläkeyhtiöt

Finanssivalvonta maamme häpeätahra

Helsingin Sanomat uutisoi eilen Finanssivalvonnan (lyh. Fiva) oudosta suunnanmuutoksesta. Fivan kerrotaan muuttaneen kantaansa sen jälkeen, kun isoimpien eläkeyhtiöiden toimitusjohtajat olivat olleet yhteydessä suoraan Fivan johtajaan Anneli Tuomiseen

Totuuden jälkeinen aika ja eläkekeskustelu

Eduskunnan käsittelyssä on kansalaisaloite taitetun indeksin purkamisesta ja palkkaindeksin palauttamisesta työeläkkeisiin. Valtamedia on lähes yksituumaisesti tyrmännyt aloitteen. On ylläpidetty näennäiskeskustelua ja haastateltu samaa mieltä olevia ikään kuin legitiimiä vasta-argumenttia ei olisi olemassa. On vedottu tunteisiin ja leimattu aloitteen tekijät.

Suomalainen mediailmasto elää totuuden jälkeistä aikaa.

Onko Finanssivalvonta hyvä-veli-ökyily-mafian työkalu?

# Luimme Helsingin Sanomista 15.9. kaksi asiallisen tuntuista kirjoitusta, jotka lyövät toisiaan korville. Eläketurvakeskuksen johtaja Mikko Kautto kirjoitaa, että asiantuntijalla ei ole varaa politikointiin. Hän pyrkii omalla tyyillään lyttäämään lattian rakoon ”lähinnä vain poliitikko Kimmo Kiljusen” vaatimukset siitä, että pari kymmentä vuotta voimassa ollut taitettu eläkeindeksi korjattaisiin oikeudenmukaiseksi.

Puolen miljoonan euron hymy

Julkisella sektorilla toimivien johtajien muhkeita palkkoja kuulee usein perusteltavan työn vaativuudella sekä kilpailukykyisillä palkoilla, mutta eikö vähempikin riittäisi, kysyn.

Nykyisen taloustilanteemme varjossa ei voi kuin ihmetellä, että kuka näitä palkkoja kilpailuttaa. 

Eläkeyhtiöiden yhdistäminen

Tämän aamun tekstiä Tekniikka ja Talous -lehdestä kannatan kovasti. Tässä on järkeä: Yhdistetään eläkeyhtiöt. Miksi maksamme niiden hallinnoinnista ja johtamisesta suunnattomat summat. Hukkaan heitettyä rahaa, isoja kuluja. Osa maksuista valahtaa kuin automaatista ikään  muutamiem bonuksia keräävien taskuun.

Häkämies pelkää aina jotain

Häkämies on tietenkin palkattu ajamaan EK:n etuja. Taitaa mennä koko ajan vähän yli tämä edunvalvonta.

Nyt hän pelkää Taloussanomien mukaan johtajapakoa eläkeyhtiöistä

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/07/02/ekn-uusin-pelko-osaajat-lahtevat-elakeyhtioista/20149279/170

Veroparatiisi, veronkierto ja verosuunnittelu

Yleinen konsensus kokoomusta ja RKP:tä lukuunottamatta lienee Suomessa taitaa olla se, että veroparatiisit ovat pahoja ja sääntöjä pitäisi kiristää veronkierron ehkäisemiseksi.  Tai sääntöjen mukainen veronkierto lienee on verosuunnittelua ja siksi ei pidä leimata rumalla sanalla. Periaate kuitenkin on selvä: tuottoa maksimaalisesti ja veroja pyritään maksamaan niin vähän kuin mahdollista. Yrityksillä ei kuulemma ole moraalia. Ei varmasti, mutta niillä ihmisillä jotka yrityksiä pyörittävät luulisi olevan.

Tarveharkittua tutkivaa journalismia?

Kritiikki suomalaista johtamista kohtaan ei tuonut julkista palautetta. Jossain kuitenkin kalikka kalahti ja hyvä näin. Ehkäpä suomalainen johtaminen alkaa lähestyä meillä  parjattua mutta maailmalla tehokasta ruotsalaista. Palautteissa muuten unohtui  että en suinkaan väittänyt että kaikki Suomessa menee pieleen. Onhan meillä todella hyvää johtamista, tosin liian vähän!

Aamulehden sunnuntailiite innostui tutkivasta journalismista. Tulilinjalla on hieman  yllättäen armeija edustusviina. Voi kauhistus tosiaan edustuskulut viinoineen ovat noin 1,8 milj euroa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä