*

ArnoKotro

Kaikki blogit puheenaiheesta Matti Vanhanen

Maakuntavaltuustot voitaisi ottaa mukaan sotelakien valmisteluun

Arvasin sen, maakuntavaalit saattavat sittenkin peruuntua! Lännen Media kertoi tänään, että sote-neuvotteluja kokoomuksen osalta vetävä sisäministeri Paula Risikko tahtoo “vähintään keskeyttää” maakuntalain ja soten järjestämislain lakiesityksen käsittelyn eduskunnassa mikäli järjestämislaki pysähtyy perustuslakivaliokuntaan. Lakipakettien pitäisi olla valmiina ihan viimeistään lokakuussa, jotta vaalit voitaisi toimittaa tammikuussa millään tavalla legitiimisti.

Vanhanen haluaa tulkita

Matti Vanhanen hyökkäsi sisäministeri Paula Risikkoa vastaan sanomalla, että Risikon toteamus maakuntavaalien mahdollisesta lykkäämisestä voidaan tulkita perustuslakivaliokunnan painostamiseksi.

Potentiaalisesti ihan oikea poliittinen kiista piristää kevyempien poliittisten näytelmien jälkeen.

Soten valinnanvapaus ja maakuntalaki kulkevat käsikädessä. Sote pykälien mahdollinen hiominen perustuslakivaliokunnan toimesta vie oman aikansa ja antaa puolueille aikaa valmistautua mahdollisiin maakuntavaaleihin, jos aikataulu muuttuu.

Rakentavaa keskustelua?

 

Kun US (24.6.17) uutisoi Juha Sipilän korostavan maahanmuuton haasteiden vastuunjakamista ja Matti Vanhasen (23.6.17) ehdottavan uudenlaista ratkaisua pakolaisongelmaan, alkoi molemmissa keskusteluketjuissa välittömästi mieletön kiihko.

Vanhasen vaalistartti: duunareiden palkat alas

Presidentinvaalit pidetään ensi vuoden tammikuussa. Tällä hetkellä kisaan on ilmoittautunut kolme nimeä: Matti Vanhanen (kesk.) , Pekka Haavisto (vihr.) ja Merja Kyllönen (vas.) Heidän joukostaan Keskustan Matti Vanhanen aloitti tänään 26.5.2017 kampanjansa Raumalla vaatimalla raumalaisten duunareiden palkkoja alas.

Matti Vanhanen vieraili Rauman kauppakamarin kevätkokouksessa. Hän pohti Suomen kilpailukyvyn ja asuntojen hintojen tilannetta oheisin sanoin:

 

Tolkun kansaa?

Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät edelleenkään halua maatamme Naton jäseneksi. Edes se, että Ruotsi liittyisi Natoon, ei saisi suomalaisia Nato-jäsenyyden kannalle.

Aamu-uutisissa asiasta haastateltiin ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajaa Matti Vanhasta ja puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajaa Mika Karia. Molemmat olivat ilmeisen iloisia tutkimuksen tuloksista. Vanhasen mukaan on hienoa, että maailman tapahtumat eivät hetkauta suomalaisten kantoja. Mika Kari kehuskeli suomalaisten olevan ”tolkun kansaa”.

Mikä on oikein ja mikä väärin?

Matti Vanhanen kirjoitti jokin aika sitten " Puoluelehtiä tarvitaankin näemmä nykyään myös tähän oikean ja monipuolisen tiedon jakamiseen – muiden jakamien puut­teel­listen tietojen täyden­tä­mi­seen." (Suomenmaa

Arktiset EU-joukot ja NATO:n "Operaatio Atlanttinen Ratkaisu"

Suomessa on menossa juuri väitetyn itsenäisyyden 100 -vuotta juhlinnan kanssa maan totaalinen tuhoaminen kaikilla osa-alueilla, terveydenhuollossa, kansalaisten perusoikeuksissa ym. Kuitenkin yksi asiasta vielä puuttuisikin SOTA !

Me olemme eläneet yli 70 rauhan vuotta ilman sellaista sotaa, jossa Suomi / suomalaiset olisivat suoraan sotineet. Jos ei lasketa mukaan typeriä NATO- johtoisia rauhanturvaoperaatioiksi väitettyjä keikkoja.

Vanhanen Stubbille, Hirvimäki Vanhaselle

On Matti Vanhanen oikeassa siinä, että Alexander Stubbin kolumnissaan käyttämä "tyhjiö" on huono sanavalinta. Mutta Matti Vanhanen, miten olisivat seuraavat ilmaukset: "harmaavyöhyke", "ajopuu", "virranvietävä" tai "putininoptio" eli "suomioptio" - mentäisiinkö niillä?

Mikä on kaksi metriä pitkä, harmaa ja ryömii kohti itää?

Kepulaiset tietenkin tiesivät vastauksen jo ennen lukemista, mutta meille vähän hölmömmille kerrotaan, että kysehän on Matti Vanhasesta, kepun presidenttiehdokkaasta.

Ainakaan Matti Vanhasesta ei taida olla Suomen seuraavaksi presidentiksi

Keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen nimitettiin ensimmäisenä presidenttiehdokkaana vuoden 2018 presidentinvaaleihin. Vanhasen nimitys tapahtui Keskustan Seinäjoen puoluekokouksessa kesäkuussa 2016. Muut puolueet eivät vielä ole nimenneet ehdokkaitaan vuoden 2018 vaaleihin, Keskusta on ollut puolueista reilusti etulinjassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä