*

ArnoKotro

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkkatasa-arvo

Mätäkuun juttu 4: Hesarin moderaattori estää vastaukseni

Ensin HS panttasi mielipidekirjoitustani viikon, jotta HS:n toimittaja ehti tehdä siihen vastinekirjoituksen. Nyt HS:n moderaattori ei laske lävitse minun kirjoituksiani, kun yritän vastata muille kommentoijille.

_________________________________

Viittaukset:

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240012-matakuun-esijuttu-2-... (12.7.2017)
http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005293105.html              (lähetetty hesariin 10.7.2017)
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005294351.html

Mätäkuun juttu 3: Professori Ebba Witt-Brattström Ruotsin TV:ssä

Ruotsin television suomenkielisten uutisten vieraana on ollut tällä viikolla Helsingin yliopiston kirjallisuuden professori Ebba Witt-Brattström. Hän sanoo näin: ”Ensiksi on tehtävä jotain suurille palkkaeroille”. Ja jatkaa "Meillä on erittäin alhaisia naisten eläkkeitä, myös niillä naisilla, jotka ovat tehneet töitä kokoaikaisesti ja synnyttäneet neljä lasta. Myös sillä on merkitystä, mitä tapahtuu kodeissa. Naiset tekevät tutkitusti yhä edelleen töiden jälkeen enemmän kotitalous- ja hoivatöitä kuin miehet."

Mätäkuun esijuttu 2: Tehyn palkkaeropläjäys

Järjestään kaikki ammattiliitot näyttävät olevan tyhmiä kun sekoittavat ansiotason ja palkkatason.

Nyt oli Tehyn vuoro. Puheenjohtaja Rauno Vesivalo sekoili HS:ssa 9.7  

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005284094.html

Valinta kolmen demarinaisen välillä

Demareilla on ainakin kolme naista presidenttiehdokasehdokkaina, tässä aakkosjärjestyksessä, niin kuin tieteessä on tapana: Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

Näin tasa-arvoaktivistina arvioin heitä siten, että kuvittelen, ettei muita ehdokkaita ole olemassa. Näinhän se on usein sosialismissa.

Googlasin hieman. Toivon, että oikaisette, jos olette eri mieltä.

Tamperelaiset työelämätutkijat kumosivat palkkaeron olemassaolon

Sain käsiini uutuuskirjan: Työelämän myytit ja todellisuus, toimittanut Pasi Pyöriä, (2017 Gaudeamus, 32 euroa). Siinä luvussa 8 kumotaan sitkeä naisjärjestöjen ja naistutkijoiden ylläpitämä myytti siitä, että mies- ja naispalkansaajien välillä on 20 % palkkaeroa.

Luku 8: Yrittäjien työaika ja tulot, kirjoittaneet Satu Ojala, Pasi Pyöriä, Hanna-Mari Ikonen ja Tuija Koivunen

Kolmen prosentin miesvero Ruotsiin - vihdoin!

Vasemmistopuolueet Ruotsissa puuhasivat miesveroa jo 2004, mutta silloin se ei onnistunut. Nyt feministit ovat perustaneet oman puolueen ja asia etenee Ruotsissa niin, että 3 % miesveroa aletaan periä Ruotsissa 1.7.2017 alkaen, näin on Ruotsin punavihreä hallitus päättänyt tänään 1.4.2017, Fria Tider-nimisen lehden mukaan.

http://www.friatider.se/mansskatt-inf-rs-i-sommar

Miesten ja naisten ansio- ja kotityön tuotto perheelle

Feministitutkijat ovat alkaneet itkeä, ettei kotityön vaikutusta huomioida missään. Yritän korjata tuon puutteen vaikka esim. Marx on todennut, ettei itselle tehty työ ole yhteiskunnallista työtä eikä sillä siten ole sellaista arvoa kuin ansiotyöllä on.

Mitä parisuhteessa olevat miehet ja naiset tuovat ansio- ja kotityöllään perheelleen?

Kotiapulaisen keskipalkka 2015 oli Tilastokeskuksen mukaan 2020 euroa kuussa eli 11,88 euroa tunnilta. Käytämme sitä tässä kotityön arvona.

EU:n hyväksymä totuus miesten ja naisten palkkaerosta

Naisten ja miesten ansiotaso verrattuna heidän palkkatasoonsa Suomessa

Oheisessa taulukossa on kahden työpaikan tiedot. Työpaikassa A työskentelee 5 naista ja 3 miestä. Työpaikassa B työskentelee 3 naista ja 5 miestä.

Molemmilla työpaikoilla naiset ansaitsevat 97 % miesten ansioista ja tekevät 97 % miesten työtunneista. Tuo 3 % ero tehdyissä työtunneissa aiheutuu naisten suuremmista sairaus- ja vanhempainvapaista. Tuo sama 3 % ero ansioissa ja tunneissa samalla työpaikalla samassa työssä pätee myös koko Suomen tasolla.

Naisen euro on euro

Tässä kun on julkista keskustelua viime aikoina seurannut, niin jälleen väitetään naisen euron olevan 80 senttiä. Se on valhe. Jos siis puhutaan samasta työstä samoilla ehdoilla. Suomessa lähes alalla kuin alalla on olemassa TES. Näyttäkää minulle yhdenkin alan TES, jossa määritellään naisen palkka pienemmäksi kuin miehen?

 

Miehiä huijataan Suomen virallisessa palkkaerolaskennassa

Sukupuolten tasa-arvon tutkimusseuran julkilausuma Tasa-arvon päivänä 2017: (Saa kopioida ja levittää)

_______________________________________

Miehiä huijataan Suomen virallisessa palkkaerolaskennassa                    

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä